YUMURTA ÇORBASI
(5 kişilik)
Malzemeler:
250 gr İncik ( Sığır Eti )
1 Havuç
1 tutam Maydanoz
1 adet Kuru Soğan
1.5 lt. Et Suyu
3 adet Cihan Yumurta ( 2 yumurta akı, 1 haşlanmış yumurta )
Karabiber
Tuz
Yumurta Çorbası Nasıl Yapılır?
Eti çok ufak parçalar olacak şekilde doğrayın.Havucu ve soğanı da soyup dilimleyin.Hepsini et suyuna ilave edin.Baharatları ekleyin.İlk önce kaynatıp sonra kısık ateşte 1.5-2 saat pişirin.
Yumurta aklarını iyice çırpın ve ateşten aldığınız tencereye ekleyin.Tekrar ateşe koyup karıştırmaya devam edin.
Ateşin çok harlı olmamasına dikkat edin.Aksi halde yumurta akları pişer.Daha sonra çorbayı süzün.
Tekrar ısıtın.Gerekirse tekrar baharat ekleyebilirsiniz.Servis yapmadan önce haşlanmış yumurtayı ince ince kıyın ve çorbaya ekleyin.
Çorbayı kaseye aldıktan sonra taze soğanla süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun.
Üzeri için:
1 tutam Taze Soğan
Haşlanmış Süt Mısır
(İsteğe göre)