top of page

GÜRCÜ PİDESİ

(4 kişilik)
 

Malzemeler:

 

2 su bardağı ılık süt

1 yemek kaşığı toz şeker

100 gram tereyağı (oda sıcaklığında, küp küp doğranmış)

1 paket kuru maya

1 tatlı kaşığı tuz

3,5 su bardağı un

İçi için:

 

4 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı

2 yemek kaşığı sıvı yağ

250 gram tuzsuz beyaz peynir

250 gram rendelenmiş kaşar peyniri

1 çay kaşığı karabiber

Kenarları için:

 

5 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

 

Üzeri için:

4 adet Cihan Yumurta

Gürcü Pidesi Nasıl Yapılır?

 

Hamuru için:

Ilık süt, kuru maya ve şekeri bir kabın içerisinde karıştırın.

Ayrı bir kabın içerisine unu aktarın. Unun ortasını açın ve sütlü karışımı içerisine azar azar ilave ederek karıştırın.

Tereyağlarını da ilave ederek güzelce yoğurmaya başlayın. Homojen kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde ettiğinizde üzerini bir bezle örterek oda sıcaklığında 1 saat kadar mayalandırmaya bırakın.

İçi için:

Kalın tabanlı bir sos tenceresinin içerisine sıvı yağ ve tereyağını alın. Altını kısık ateşte açın.

Erimeye başladığında içerisine tuzsuz beyaz peyniri ilave edin. Peynirler hafif eriyince kaşar peyniri de ilave ederek güzelce karışıtırın. Peynirlerin tamamının erimesini sağlayın.

Son olarak karabiberi de ilave ederek ocaktan alın.

Birleştirme aşaması için:

Hazırladığınız hamuru 4 eşit parçaya bölün. Böldüğünüz parçaları hafif unlu bir tezgahın üzerinde orta kalınlıkta olacak şekilde, hafif oval ve uzun bir şekilde açın.

Bu hamurun ortasına hazırladığınız peynirli harcı yayın. Kenarlardaki hamurları içe doğru katlayın.

Pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisinin üzerine alın. Kenarlarına bir fırça yardımıyla tereyağı sürün.

Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirin. Bu süre fırınınızın performansına göre değişecektir ancak 25-30 dakika arası düşünebilirsiniz. Çok da kızarmadan ve çıtırlaşmadan fırından alın ve üzerine yumurta kırın. Birkaç dakika kadar bu şekilde pişirdikten sonra fırından alın ve servis edin.

pide.jpg
Sdjıdowıv.png
bottom of page